post

SK HOŘOVICE U15 – SK Kladno U15 4:2 (3:2)

Na generálku před startem nové sezóny si naše mužstvo starších žáků U15 na stadion Pod Remízkem nemohlo pozvat lepšího soupeře, než účastníka České žákovské ligy, SK Kladno. Utkání nám mělo ukázat, zda jsme se na novou sezónu dobře připravili, zda předvedeme kvalitu ve hře a zda budeme stačit i fyzicky.

Naše hráče jsme nabádali zejména k tomu, aby si nenechali utéct začátek zápasu a plnili taktické pokyny, zejména postavení jednotlivých hráčů v prostoru hřiště. Do utkání jsme nevstoupili vůbec zle. A i když bylo hned jasné, že to pro nás nebude utkání jednoduché, dokázali jsme se krásným lobem Fandy Huttra dostat hned v 6. min do vedení. Soupeř hrozil zejména z našich chyb v nedostoupení hráčů a špatného postavení ve středové a obranné linii, čímž se protivník dostával do brejků. Jeden z nich potrestal hned v 8. min., kdy již bylo srovnáno. Naše hra však postupně začínala mít parametry, které bychom si představovali a brankami ve 13. (Huttr) a následně pak v 16. min (Zoubek) jsme se opět dostali do vedení. V závěru 1. poločasu jsme ještě inkasovali, opět po brejkové situaci soupeře.

Ve druhém poločasu jsme již více točili se sestavou, ale i tak jsme se dokázali dostávat do několika vyložených šancí, které jsme však nedokázali zužitkovat. Soupeře jsme prakticky k žádné vážnější situace nepouštěli, ale bylo znát, že s blížícím se koncem zápasu už některým hráčům nezbývalo tolik sil. I tak jsme se ale ještě dokázali prosadit krásnou individuální akcí Kuby Frühaufa, který prošel přes několik hráčů soupeře a následně střelou k tyči završil skóre utkání na konečných 4:2.

Pro obě mužstva se jednalo o poslední přípravný zápas před startem nové sezóny, proto i osupeř z Kladna nastoupil v nejsilnější možné sestavě, což pro nás znamená velký příslib do budoucích bojů, ale zároveň je nutné nadšení krotit, protože nás v divizi určitě nebudou čekat lehká utkání. Již tuto neděli v 10:00 hod přivítáme první mužstvo z FK Junior Strakonice.

Branky SKH: 6´ 13´ Huttr, 16´ Zoubek, 79´ Frühauf

Sestava SKH: ŽÍLA (B) – NOVÁK, PRŮŠA M., BAŽATA, KREJČÍ – FRÜHAUF, ŠTĚNO, HUTTR (C), KROB – CHALUPECKÝ, ZOUBEK

Střídající: Flégr (B), Škrland, Vrba, Trkovský, Kováč, Dudl