post

SK HOŘOVICE NA SPARTĚ

Ve čtvrtek se naší mladí fotbalisté ve věku do 14 let měli šanci díky fotbalovému klubu AC Sparta Praha zúčastnit se fotbalového utkání Evropské ligy mezi Spartou a Skotským Glasgow Rangers FC. Tuto akci Sparta vymyslela jako možnou variantu oproti nucenému uzavření stadionu pro diváky pro toto utkání. Proto oslovila UEFu, která umožnila naplnit stadion Sparty dětmi ve věku od 6 do 14 let a to do kapacity 10.000 míst. Podmínkou bylo, aby na každou skupinu dětí o min. počtu 10 a max. 19 byl vždy jeden dospělý. Proto trenéři mládežnických mužstev SK Hořovice neváhali a činili patřičné kroky nutné pro získání vstupenek, které byly ze strany Sparty pro toto utkání poskytnuty ZDARMA.

Vše se nakonec podařilo a po spoustě papírování jsme lístky obdrželi. Nastal však problém, jak na utkání dostat 43 dětí a 4 dospělé. S tímto nám ale velmi ochotně pomohlo vedení SK Hořovice, které nám zajistilo dopravu autobusem, za což jim patří velký dík a velkou měrou tak přispěli k neopakovatelnému zážitku.

V 16 hod jsme tedy vyrazili směr Praha. Během cesty již vládla opravdová fanouškovská nálada. Všichni naši borci byli oblečeni do klubového oblečení a hrdě se tak hlásili ke svému mateřskému klubu SK Hořovice. Již u stadionu vládl klasický chaos, tak jak to před velkým fotbalovým utkáním vždy probíhá. Po předložení vstupenek a certifikátů o bezinfekčnosti jsme se dostali konečně do hlediště. To, co potom následovalo jak před zápase, tak hlavně během něj, bylo něco neopakovatelného a zejména dospělý, kteří tvořili doprovod tomu desetitisíci hlavému davu dětí, byli naprosto unešeni s atmosféry, která tam byla vytvořena. I po utkání bylo vidět něco, co již nebývá tak zvykem a sice to, že ulicemi cestou k autobusům bylo slyšet hlasité skandování dětí “Sparta – Praha” a další. Toto samozřejmě pokračovalo i v našem autobusu po cestě domů, z čehož měl zcela určitě radost náš oblíbený řidič Vlastík Šplíchal.

Na závěr se ještě jednou sluší poděkovat Spartě Praha, která nám tento neopakovatelný zážitek umožnila a také našemu klubu SK Hořovice, díky kterému jsme se tam mohli vůbec dostat. Díky.

Dozor na akci tvořili trenéři SK Hořovice U15 a U13: Olda Dostál, Milan Průša, Radek Hadraba a Pavel Bartoš